Πρώην υπάλληλος της UBS κατηγορείται για πώληση στοιχείων ύποπτων φοροδιαφυγής

09/09/2016 11:47

Πρώην υπάλληλος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, της UBS, κατηγορείται από τις ελβετικές Αρχές ότι πωλούσε στις γερμανικές Αρχές τα στοιχεία πλούσιων πελατών της τράπεζας οι οποίοι ήταν ύποπτοι για φοροδιαφυγή, ανέφεραν την Τρίτη αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης. 

 

Ο άνδρας κατηγορείται για παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο της Ελβετίας, καθώς και για συμμετοχή σε κατασκοπεία και ξέπλυμα χρήματος. 

 

Την υπόθεση αποκάλυψαν για πρώτη φορά την Τρίτη οι ελβετικο-γερμανικές εφημερίδες “Tages Anzeiger” και “Der Bund”. 

 

Αναφέρουν επίσης ότι το 2012, ο πρώην τραπεζίτης φέρεται να πώλησε πληροφορίες σχετικά με τους πλουσιότερους Γερμανούς πελάτες της τράπεζας, στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. 

 

Τα στοιχεία θα επέτρεπαν στις γερμανικές Αρχές να εντοπίσουν τους λογαριασμούς 772 ιδρυμάτων και 550 ιδιωτών. 

 

Το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είχε αγοράσει κλεμμένες πληροφορίες αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια σχετικά με άτομα, που φέρονται να προσπαθούσαν να αποφύγουν την πληρωμή φορολογίας από μη δηλωθέντα εισοδήματα τα οποία τα κατάθεταν σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, σε μια προσπάθεια να ανάκτηση χαμένους φόρους ύψους περίπου €2,1 δισεκατομμυρίων, μέσω αυτών των μέσων. 

 

Η UBS και άλλες ελβετικές τράπεζες έχουν αντιμετωπίσει πολλές έρευνες τα τελευταία χρόνια από κυβερνήσεις που προσπαθούν να εντοπίσουν φοροφυγάδες. Η UBS αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία, ενώ στην Credit Suisse επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους €150 εκατομμυρίων και στην τράπεζα της Ζυρίχης Julius Baer πρόστιμο ύψους €50 εκ. 

 

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Πηγή: Πρώην υπάλληλος της UBS κατηγορείται για πώληση στοιχείων ύποπτων φοροδιαφυγής https://mignatiou.com/2016/09/proin-ipallilos-tis-ubs-katigorite-gia-polisi-stichion-ipopton-forodiafigis/



 

Back

Contact

cyberinsurancequote

© CyberInsuranceQuote.gr 2022 All rights reserved.

Powered by Webnode