Με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το πρώτο Hack ‘n Learn!

02/05/2024 10:55

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διήμερη εκδήλωση Hack and Learn, μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μαρούσι και συγκέντρωσε περισσότερους από 200 συμμετέχοντες από εταιρείες κυβερνοασφάλειας, φοιτητές και μαθητές Λυκείου.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του δεύτερου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας, η Ελληνική Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας προσθέτει μία ακόμη δράση στο πρόγραμμά της. Το Hack ‘n Learn αποτελεί μία δράση με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση σχετικά με την κυβερνοασφάλεια για μαθητές, φοιτητές και ενδιαφερόμενους του τομέα.

Στο πλαίσιο της διημερίδας Hack ‘n Learn πραγματοποιήθηκαν ομιλίες επί σημαντικών θεμάτων κυβερνοασφάλειας από προσωπικότητες όπως ο Δημοσθένης Οικονόμου, Head of Operational Security του European Union Agency for Cybersecurity (ENISA), ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας Χρήστος Ξενάκης, ο Cyber Security Sales Engineer της Trend Micro Πάρης Κάσκας, ο Digital Risks Insurance Broker Νίκος Γεωργόπουλος από την Cromar – Lloyd’s Best Coverholder Innovation, ο Senior Presales Manager της Neurosoft Γιάννης Μαλαφέκας και ο Sales Manager στην εταιρεία NSS Στέλιος Γεράρδης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το πάνελ με συντονίστρια την κα. Στέλλα Τσιτσούλα, πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας και υπεύθυνη επικοινωνίας της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας. Στο πλαίσιο μιας διαδραστικής συζήτησης, οι φοιτητές και οι μαθητές έθεσαν καυτά ερωτήματα στους ομιλητές της εκδήλωσης σχετικά με το μέλλον της Κυβερνοασφάλειας και τις κατευθύνσεις του επαγγέλματος.

Τη δεύτερη ημέρα, το Σάββατο 20 Απριλίου, οι περισσότεροι από τους 200 συμμετέχοντες φοιτητές και μαθητές παρακολούθησαν τεχνικά εργαστήρια κυβερνοασφάλειας για ethical hacking και συμμετείχαν σε έναν διαγωνισμό “Capture The Flag” για αρχάριους, ο οποίος διοργανώθηκε από το Hellenic Team – European Cyber Security Challenge με την υποστήριξη της κοινότητας του IEEE University of Piraeus Student Branch. Εισηγητές των εργαστηρίων ήταν ο Αθανάσιος Βασίλειος Γραμματόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος της εθνικής ομάδας, ο Μιχάλης Τακαρώνης, τεχνικός υπεύθυνος της ομάδας, καθώς και οι Αθανασία Κολλάρου, Παντελής Καλλίγερος και Αλέξανδρος Πάλλης, μεταπτυχιακοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας λαμβάνει υποστήριξη από μια σειρά χορηγών: Diamond όπως η Ubitech, Gold όπως η Neurosoft και η Unisystems, Silver όπως η ESET, ενώ Supporters είναι οι Cromar, NSS και Trend Micro. Επιπλέον, το Hellenic Cybersecurity Institute, το ISC2 Hellenic Chapter και το Women4Cyber Greece συμμετέχουν ως υποστηρικτές στις δράσεις της ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εθνική Ομάδα και τις δράσεις της, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα www.ecsc.gr αλλά και τα social media της ομάδας.

Back

Contact

cyberinsurancequote

© CyberInsuranceQuote.gr 2022 All rights reserved.

Powered by Webnode