Kaspersky Lab: Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευθείτε από το Phishing

07/09/2018 14:38

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab συμβουλεύουν τους χρήστες να λαμβάνουντα ακόλουθα μέτρα για την προστασία τους από το phishing:

  • Πάντα να ελέγχετε τη διεύθυνση του συνδέσμου και το email του αποστολέα πριν κάνετε κλικ σε
  • Πριν κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο, ελέγξτε εάν η διεύθυνση συνδέσμου που εμφανίζεται είναι η ίδια με τo πραγματικό hyperlink (η πραγματική διεύθυνση που θα σας συνδέσει) – μπορείτε να το ελέγξετε τοποθετώντας το ποντίκι πάνω από τον σύνδεσμο.
  • Χρησιμοποιήστε μόνο ασφαλή σύνδεση, ειδικά όταν επισκέπτεστε ιστότοπους με ευαίσθητα δεδομένα. Ως ελάχιστη προφύλαξη, μην χρησιμοποιείτε άγνωστο ή δημόσιο Wi-Fi που δεν διαθέτει κωδικό πρόσβασης. Για μέγιστη προστασία, χρησιμοποιήστε λύσεις VPN που κρυπτογραφούν την επισκεψιμότητά σας. Θυμηθείτε: αν χρησιμοποιείτε μια μη ασφαλή σύνδεση, οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να σας ανακατευθύνουν αόρατα σε σελίδες phishing.
  • Να ελέγχετε τη σύνδεση HTTPS και το domain name, όταν ανοίγετε μια ιστοσελίδα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε ιστότοπους που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα – όπως ιστότοποι για ηλεκτρονική τραπεζική, ηλεκτρονικά καταστήματα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ιστότοπους κοινωνικών μέσων κ.λπ.
  • Ποτέ μην μοιράζεστε με τρίτους τα ευαίσθητα δεδομένα σας, όπως τα στοιχεία σύνδεσης και τους κωδικούς πρόσβασης, τα στοιχεία τραπεζικών καρτών κ.λπ. Οι επίσημες εταιρείες δεν θα ζητήσουν ποτέ τέτοια δεδομένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας με τεχνολογίες anti-phishing, όπως το Kaspersky Total Security, για τον εντοπισμό και την παρεμπόδιση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και των επιθέσεων phishing.

Back

Contact

cyberinsurancequote

© CyberInsuranceQuote.gr 2022 All rights reserved.

Powered by Webnode