Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η παραβίαση της διαδικτυακής ιδιωτικότητας

11/02/2018 09:13

Όταν οι ερωτικές σχέσεις προχωρούν, οι ατομικές ψηφιακές ζωές «υποχωρούν» και τα διαδικτυακά όρια διακυβεύονται, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτική μας ζωή συνολικά.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και την Toluna, παρά τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που δηλώνουν ότι οι σχέσεις τους είναι περισσότερο σημαντικές από την ιδιωτική τους ζωή, η δυσαρέσκεια μεταξύ συντρόφων μπορεί να πυροδοτήσει φόβους ιδιωτικότητας, και η υπέρβαση των ορίων μπορεί συχνά να οδηγήσει σε διαφωνίες.

Με τόσο μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας να συνδέεται με ηλεκτρονικές συναλλαγές και ψηφιακές συσκευές, ο ρόλος της ιδιωτικότητας και της διαφάνειας σε μια σχέση αλλάζει. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οκτώ στους δέκα (80%) πιστεύουν ότι τα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν ιδιωτικό χώρο, τόσο online όσο και offline, και το 70% των ανθρώπων εκτιμά τις σχέσεις του περισσότερο από το ιδιωτικό του απόρρητο. Το 50% των συντρόφων μοιράζονται ανοιχτά τα PIN της συσκευής και τους κωδικούς πρόσβασης μεταξύ τους και ο ένας στους τέσσερις έχει τα δακτυλικά του αποτυπώματα στις συσκευές των συντρόφων του.

Ωστόσο, όταν δίνουμε ελεύθερη πρόσβαση στην ψηφιακή μας ζωή, αφήνουμε τα ψηφιακά μας αποτυπώματα και τα μυστικά μας – καλά ή κακά – εκτεθειμένα παντού. Ένας στους τρεις ερωτηθέντες χρήστες του Διαδικτύου παραδέχεται ότι κατασκοπεύει τον σύντροφό του στο Διαδίκτυο για να δει με τι ασχολείται, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται σχεδόν στο 50% μεταξύ εκείνων που περιγράφουν τις σχέσεις τους ως ασταθείς ή είναι αβέβαιοι για το μέλλον τους. Οι δυστυχισμένοι σύντροφοι είναι επίσης πιθανότερο να αισθάνονται ότι το απόρρητο τους διακυβεύεται από το σύντροφό τους (31% συμφωνούν) σε σύγκριση με εκείνους που βρίσκονται σε ευτυχισμένη σχέση (15% συμφωνούν).

Οι δυστυχισμένοι σύντροφοι είναι πιο διατεθειμένοι να θέλουν να διατηρήσουν μερικές από τις δραστηριότητές τους προσωπικές (76% σε σύγκριση με 54% για όσους βρίσκονται σε χαρούμενη σχέση). Στα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κρυφτούν περιλαμβάνονται το περιεχόμενο απεσταλμένων μηνυμάτων, ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύουν τα χρήματά τους, μερικά από τα προσωπικά τους αρχεία και οι ιστότοποι που έχουν επισκεφτεί. Το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της μυστικότητας που περιβάλλουν τις δραστηριότητες στο Διαδίκτυο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διαμάχες μεταξύ συντρόφων – ένας στους τρεις (33%) έχει τσακωθεί όταν ο άλλος είδε κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε να μοιραστεί.

Πηγή https://www.msn.com/el-gr/news/techandscience/η-ημέρα-του-αγίου-βαλεντίνου-και-η-παραβίαση-της-διαδικτυακής-ιδιωτικότητας/ar-BBIWuee?ocid=se

 

Back

Contact

cyberinsurancequote

© CyberInsuranceQuote.gr 2022 All rights reserved.

Powered by Webnode