«Δίχτυ» προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις ετοιμάζει η ΕΚΤ

12/05/2016 22:01

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για την καταγραφή περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων σε εμπορικές τράπεζες, με στόχο να συγκροτήσει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ανάλυσης για τις μεγάλες τράπεζες.

«Δίχτυ» προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις ετοιμάζει η ΕΚΤ

Ο στόχος είναι να συλλεχθούν πληροφορίες για μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις που συνιστούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των τραπεζών, επιτρέποντας στην ΕΚΤ να εντοπίζει μοτίβα και να προειδοποιεί άλλες τράπεζες για ενδεχόμενους κινδύνους, δήλωσε στην γερμανική Handlesblat ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Francois-Louis Michaud. 

O κ. Michaud υποστήριξε πως έρευνες της ΕΚΤ βρήκαν ότι η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση απειλών «διαφέρει σημαντικά μεταξύ των τραπεζών» στην ευρωζώνη. 

Όπως μεταδίδει η Handlesblatt, ένα πιλοτικό πρόγραμμα έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο και η δοκιμαστική φάση θα κρατήσει για ένα χρόνο. Αυτήν την στιγμή περιλαμβάνει 18 μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της. Μόλις η φάση αυτή ολοκληρωθεί, το σύστημα αναφοράς θα καλύπτει όλες της τράπεζες που εποπτεύει η ΕΚΤ. 

 

Ο ίδιος τόνισε πως η ΕΚΤ ανταλλάζει απόψεις με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Πηγή www.ethnos.gr

Back

Contact

cyberinsurancequote

© CyberInsuranceQuote.gr 2022 All rights reserved.

Powered by Webnode